Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
Waar kan je een coronatest doen?

Waar kan je een coronatest doen?

Elke burger die klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus komt in aanmerking voor een coronatest. Door het doen van deze test kan er worden bepaald of jij het corona virus bij je draagt. Meeste burgers doen een corona test bij de GGD. De GGD heeft veruit de meest beschikbare locaties waar een PCR test kan worden afgenomen. Ook worden de testuitslagen van een coronatest uitgevoerd door een GGD testlocatie in Rotterdam als betrouwbaar ervaren.

Hoe meld je jezelf aan voor een coronatest?

Er zijn twee manieren waarop je jezelf kan aanmelden voor een coronatest bij de GGD. Dit kan telefonisch of digitaal. Als je klachten hebt of in aanmerking bent geweest met een persoon die positief is getest op corona neem dan contact op met de GGD. Telefonisch aanmelden voor een coronatest: Dit is mogelijk via het landelijke coronatest afspraken nummer 0800-1202. De landelijke coronatest afspraken nummer is geopend van 08.00 tot 20.00.

Digitaal een afspraak inplannen voor een coronatest: Via www.coronatest.nl kan je een afspraak inplannen. Dit is alleen mogelijk met een werkende DigID met sms code. Ook de testuitslag kan je digitaal inzien. Vaak is dit sneller bekend dan telefonisch.

Wil je een coronatest inplannen en werk je in de zorg of het onderwijs?

Als je in de zorg of in het onderwijs werkt heb je recht op prioriteit. In de ochtend staan alle afspraak mogelijkheden voor een coronatest met prioriteit open. Hierdoor heb je ’s avonds al de uitslag. Om een afspraak te maken kan je alleen bellen naar het landelijke coronatest prioriteiten nummer van de GGD. Digitaal een afspraak inplannen is helaas niet mogelijk.

Het landelijke corona pcr-test prioriteitennummer van de GGD is 0800-8101. Voor zorg en onderwijspersoneel kan er al om 07.30 gebeld worden. Dit half uur extra is bedoelt om aan de vraag te kunnen voldoen en zo snel mogelijk je in te plannen. Tot 20.00 is het prioriteitennummer geopend. Wil je echter bijna verzekerd zijn van een corona sneltest afspraak met prioriteit op dezelfde dag? Bel dan altijd in de ochtend.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝

Wanneer moet je een coronatest inplannen?

Iedereen die klachten heeft mag zich inplannen voor een test. De klachten die je ervaart dienen wel te moeten passen bij het coronavirus ziektebeeld. De klachten zijn ook te vergelijken met verkoudsheids of griepsklachten. Een kenmerkende klacht van het coronavirus is plotselinge reuk- of smaak verlies. Mocht je geen klachten hebben, kan je je alsnog laten testen wanneer je met iemand in de buurt bent geweest die corona heeft. Je dient dan wel 5 dagen te wachten na het laatste contact voor een coronatest. Wel kan je gelijk bellen naar het landelijke nummer 0800-1202 om een afspraak voor 5 dagen in de toekomst te plannen.

Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar boven