Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
Coronavirus voorkomen tips

Verspreiding van het coronavirus voorkomen in 2023

Als je je onwel voelt, denk je misschien dat je bent blootgesteld aan het coronavirus. Misschien ben je net terug van een buitenlandse reis met je rugtas. Dan kun je koorts krijgen en hoesten. In deze toestand moet je mogelijk een covid-19-zelftest doen om er zeker van te zijn dat je positief bent. Ben je positief getest, dan moet je hieronder een aantal tips volgen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Bovendien kun je met deze tips ook de mensen om je heen beschermen tegen blootstelling aan virussen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen als je ziek wordt.

Thuis blijven

Je kunt alleen milde symptomen en ziektes hebben, zoals een loopneus, hoesten en koorts. Deze ziekte heeft bepaalde medische zorg niet nodig. Je zult snel thuis herstellen. Je mag je huis dus niet uit. Voor het geval je toestand verslechtert moet je je spullen in een weekendtaspakken en snel naar de dokter gaan. Wanneer je een ziekenhuis, kliniek of andere openbare plaatsen bezoekt, moet je een goed passend masker dragen. Je moet ook het openbaar vervoer vermijden, omdat je het virus op andere mensen kunt verspreiden.

Getest worden

Je moet weten wat de symptomen van covid-19 zijn. Als je meerdere Covid-19-symptomen hebt, moet je je zo snel mogelijk laten testen. Terwijl je wacht op de uitslag van de test, moet je uit de buurt blijven van mensen om je heen. Je kunt eerst een zelftest proberen. Als je twijfelt over de uitslag, kun je een laboratoriumtest of PCR doen. Vergeet geen schooltas dames mee te nemen als je naar het gezondheidscentrum gaat.

Zelf quarantaine

Wanneer de PCR-test een positief resultaat laat zien, moet je jezelf afzonderen en wegblijven van de mensen in je huis. Je kunt in een bepaalde kamer in je huis verblijven. Indien mogelijk moet je tijdens je quarantaine een andere badkamer gebruiken. Als je je kamer uitgaat, moet je altijd een masker dragen. Je moet je gezinsleden vertellen dat je Covid-19-symptomen hebt. Ze kunnen dus bij je uit de buurt blijven. Op deze manier kun je je gezin beschermen tegen blootstelling aan virussen. Daarnaast moet je ook uit de buurt van je huisdier blijven.

Op zoek naar medische noodhulp

Dus, wanneer moet je naar het ziekenhuis voor verdere behandeling? Als je ziekte verergert, moet je eerst contact opnemen met je arts om te overleggen wat je moet doen. De ernstige symptomen die je kunt hebben, zijn moeite met ademhalen, aanhoudende pijn in je borst, niet wakker kunnen blijven en een bleke huid. Je kunt niet direct naar het ziekenhuis. Voor het maken van een afspraak dien je eerst de huisarts te bellen. Je moet je arts vertellen dat je mogelijk besmet bent met Covid-19. Dus als je naar het ziekenhuis komt, kun je andere patiënten beschermen tegen besmetting. Dan moet je je mond en neus bedekken als je hoest of niest. Ook moet je je handen hygiënisch houden door je handen regelmatig te reinigen.Berichtnavigatie

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝
Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar boven