Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
Verschillende soorten Covid-19-tests

Verschillende soorten Covid-19-tests

In sommige landen nemen de covid-19 besmettingen toe. In deze situatie is het noodzakelijk om de verschillen van elk type corona test te achterhalen. Het is omdat er verschillende opties zijn voor tests die je kunt doen. Dus voordat je een handtas meeneemt naar een kliniek of andere plaatsen om een ​​test te doen, moet je eerst het type test begrijpen. Daarnaast moet je ook weten hoe de test werkt, wat het resultaat van de test is en wat het tijdschema voor de symptomen is. Er zijn twee hoofdtypen Covid-19-tests. Het zijn PCR-tests en snelle antigeentests. Zie de verschillen tussen deze tests op deze volgende uitleg.

Wat is een PCR-test?

Je hoort misschien vaak over PCR-tests. Deze test wordt vaak gebruikt om vast te stellen of je besmet bent met het coronavirus. Weet je echter wat de PCR-test precies is? Voordat je je schooltas pakt en de kliniek bezoekt, moet je begrijpen hoe deze test wordt afgenomen. Deze methode wordt gebruikt om de nucleïnezuren in het monster te amplificeren. Dan zal de polymerasekettingreactie het virus-RNA in DNA kunnen omzetten. Zo kan de testtool het DNA van het virus detecteren. De PCR-test is effectief om virussen te detecteren, zelfs als het monster slechts een laag RNA-gehalte heeft.

Wat is een antilichaamtest?

Deze methode wordt ook wel een serologische test genoemd. Het kan worden gebruikt om antilichamen in je bloed op te sporen. Voordat je een antilichaam test gaat doen, moet je ervoor zorgen dat je je kapten and son rugzak meeneemt om alles mee te nemen wat je nodig hebt. Allereerst moet je weten wat antilichamen zijn. Antilichaam is het eiwit dat door het immuunsysteem wordt geproduceerd om je lichaam tegen infectie te beschermen. Deze test is bedoeld om de infectie in je lichaam te diagnosticeren. Als je deze antilichaamtest krijgt na het vaccin, kan het resultaat van de test positief zijn.

Snelle antigeentest

De Rapid Antigen-test is de snelste manier om vast te stellen of je al dan niet besmet bent met het Covid-19-virus. Het resultaat van de antigeentest is binnen 15 tot 30 minuten klaar. Deze test is nuttig voor mensen die geen Covid-19-symptomen hebben. Bovendien nemen mensen deze test meestal als een vereiste om te reizen. Deze test verzamelt het monster via een keel- of neusuitstrijkje. Vervolgens wordt het monster gemengd met een oplossing. Deze oplossing wordt op een apparaat geplaatst om te detecteren of het Covid-19-virus bevat of niet.

Welke test is het meest nauwkeurig?

Het kan gezegd worden dat de PCR-test de meest nauwkeurige test is om het Covid-19-virus op te sporen. Deze test heeft echter een lange tijd nodig om het resultaat te tonen. Als je haast hebt, is het beter om een ​​snelle antigeentest te doen. Deze test toont het resultaat in slechts 15 minuten. Bovendien kan deze test ook worden gebruikt om het coronavirus op te sporen bij mensen die zeer besmettelijk zijn. Als resultaat kan het hen helpen voor quarantaine doeleinden. Snelle antigeentest wordt meestal gebruikt als vereiste voor reizen of andere evenementen. Van deze drie tests is de antilichaamtest het minst nauwkeurig. Deze test wordt ongetwijfeld zelden gebruikt.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝
Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar boven