Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
sneltest coronatest of pcr test afnemen in rotterdam prins alexander bij coronatest-rotterdam.com

Sneltest in Rotterdam Prins Alexander

De strijd tegen het coronavirus is in Nederland inmiddels al 10 maanden bezig. Iedere keer als we terrein lijken te winnen, krijgen we te maken met een zware tegenslag. Niet lang geleden was er hetzelfde aan de orde. Zo kwam het nieuws uit dat de vaccins ingezet konden worden en niet lang erna kwam het nieuws uit over de Britse variant van het coronavirus. De Britse variant van het coronavirus zorgt er nu voor dat we te maken hebben met erg veel maatregelen.

In deze periode is het testbeleid dan ook van groot belang. Zo kan het grootschalig testen ervoor zorgen dat een stijging van het aantal besmettingen eerder wordt ontdekt en er sneller ingegrepen kan worden. Zowel een corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander als een corona test bij de GGD telt mee in de totaal hoeveelheid nieuwe besmettingen per dag. 

Hoe werkt een corona test bij de GGD?

ALs je een corona test wilt doen bij de GGD, werkt dit erg eenvoudig. Zo is het hele systeem erop ingericht dat het voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren. Allereerst ga je naar coronatest.nl en kies je voor afspraak maken. Vervolgens log je in met je DigiD en krijg je alle mogelijke testlocaties en tijdstippen te zien.

Je kiest de locatie + tijdstip die het best aansluit bij jouw dagelijkse leven. Vervolgens vul je de reden van het testen op corona in en bevestig je de afspraak. De bevestiging van de afspraak ontvang je zowel per mail als per sms. Zorg ervoor dat wanneer je naar de testlocatie van de GGD gaat, je een mondkapje en je identiteitsbewijs mee hebt. 

Hoe lang duurt het voordat je de testuitslag krijgt?

Een groot minpunt van de PCR-test die wordt afgenomen bij de GGD, is dat het uitstrijkje eerst naar een laboratorium gebracht moet worden. Daar wordt er gekeken naar of je corona hebt en 1 a 2 dagen later krijg je de testuitslag te horen. Tot het moment dat je een negatieve testuitslag krijgt, dien je thuis in quarantaine af te wachten. Voor erg veel mensen is dit geen prettige situatie en komt een corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander beter uit.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝

Hoe werkt de corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander?

Wanneer je niet de tijd hebt om dagenlang in quarantaine te moeten wachten op de testuitslag van een corona test, kun je ervoor kiezen om de corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander te doen. Voor deze test moet je net zoals bij de test van de GGD een afspraak maken via het internet. Echter, bij een commerciële teststraat dien je jouw persoonlijke gegevens zelf in te vullen en gaat dat niet via je DigiD.

Daarnaast dien je na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens en het gewenste tijdstip, vooraf te betalen voor de sneltest. De kosten van de corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander bedraagt 65 euro. Wel weet je voor deze 65 euro binnen een  kwartier of je te maken hebt met een corona besmetting.Naast dat het prettig kan zijn om snel te weten of dat je besmet bent met corona, kan het ook noodzakelijk zijn om een sneltest te doen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je voor een reis aan moet kunnen tonen dat je geen corona hebt.

Hiervoor kun je met een negatieve testuitslag van een sneltest naar een bedrijf toe gaan die deze formulieren maakt. Daarnaast kan een sneltest ook nuttig zijn als je een kwetsbaar persoon in je omgeving wilt bezoeken. Door een sneltest te doen, weet je zeker dat jij hem of haar niet besmet met corona. Dit is zowel voor jezelf als voor de desbetreffende persoon een erg fijn idee. 

Welke verschillende resultaten kun je krijgen bij een corona test?

Bij zowel een sneltest als PCR-test kun je een negatief of positief testresultaat krijgen. Een negatief resultaat is goed nieuws omdat je dan op het moment van de test geen corona bleek te hebben. Je hoeft niet langer meer in quarantaine te blijven en ook je omgeving kan gerust gesteld worden. Wel is het belangrijk dat je de algemeen geldende regels blijft opvolgen. Een negatieve testuitslag blijft ten slotte een momentopname.

Naast de negatieve testuitslag kan het ook zijn dat de test positief blijkt te zijn. Dit is wat minder goed nieuws en houdt in dat je corona hebt. Je zult in dat geval in quarantaine moeten gaan en niemand meer over de vloer moeten uitnodigen. Bovendien heeft het ook een grote impact voor je huisgenoten. Zij dienen namelijk net als jij in quarantaine te gaan. Houd onderling 1,5 meter afstand en laat iedereen een test doen. Zo kan er worden vastgesteld wie er wel en wie er een corona heeft.

sneltest coronatest of pcr test afnemen in rotterdam prins alexander bij coronatest-rotterdam.com

Wat als je geen corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander kunt doen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je graag een sneltest wilt doen, maar niet terecht kunt bij de testlocatie in Rotterdam Prins Alexander. In dat geval kun je ervoor kiezen om een test te doen bij een andere commerciële testinstantie. Een voorbeeld van een testlocatie in de buurt, is de teststraat in Overschie.

Hier kun je over het algemeen erg snel terecht en ook zij maken gebruik van betrouwbare sneltesten. Het maken van een afspraak is erg eenvoudig en dient hetzelfde te gebeuren als eerder genoemd. Houd er ook bij deze test rekening mee dat er kosten aan verbonden zitten. Zo kost de sneltest in overschie ook 65 euro. 

Een corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander geeft je snel zekerheid

Het voornamelijkste voordeel van de corona sneltest in Rotterdam Prins Alexander is dat je vrijwel direct weet waar je aan toe bent. Hierdoor kun je sneller actie ondernemen en verklein je de kans op een verdere verspreiding van het virus. Bovendien kun je ook je werk of directe omgeving geruststellen met een negatieve testuitslag. Mede door deze voordelen kiezen steeds meer mensen voor de corona sneltest. Het kost je iets meer geld, maar zorgt voor een aanzienlijk prettigere situatie. 

Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top