Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
een-corona-sneltest-in-rotterdam

Een corona sneltest in Rotterdam

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel over de wereld. Elk land treft andere maatregelen om het virus in te dammen en vaccinaties zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Inmiddels is Nederland ook al begonnen met vaccineren, maar voorlopig heeft dit nog geen effect op de verspreiding van het virus. Wat wel effect heeft op de verspreiding, zijn de maatregelen die genomen worden en de hoeveelheid testen die worden gedaan. Een corona test kan zowel bij de GGD als bij een commerciële testlocatie worden afgenomen. De keuze hierin hangt sterk af van het budget en de persoonlijke voorkeur.

Hoe lang duurt het voordat je bij de GGD het resultaat van je corona test te horen krijgt?

Wanneer je ervoor kiest om een corona test bij de GGD te doen, is het voornamelijke voordeel dat hier geen kosten aan verbonden zitten. Bovendien zijn er erg veel GGD testlocaties in Nederland en kun je vrijwel elke dag ergens terecht. Het enige nadeel van de GGD testlocaties is dat je over het algemeen lang moet wachten voordat je de uitslag van de corona test krijgt. Zo dient het uitstrijkje van de test onderzocht te worden in een laboratorium. Vervolgens duurt het tot twee dagen voordat je de uitslag van de test krijgt. Erg veel mensen wachten hier liever niet zo lang en kiezen daarom voor de corona sneltest in Rotterdam.

Waarom de corona sneltest in Rotterdam?

Er zijn verschillende situaties waarin het gunstiger is om een corona sneltest in Rotterdam te doen in vergelijking met een test bij de GGD. Een van de situaties waarbij dit het geval is, is wanneer je erg dichtbij de sneltest locatie woont. In dat geval is het erg onzinnig om lang te reizen naar een GGD testlocatie. Een andere situatie is wanneer je niet dagenlang thuis in quarantaine wilt wachten voordat je getest kunt worden bij de GGD bij jou in de buurt en daadwerkelijk de uitslag krijgt. Wanneer je namelijk kiest voor de corona sneltest in Rotterdam, heb je binnen een kwartier het resultaat. 

Wat houdt een positieve testuitslag in?

Wanneer je een corona test doet, kan het zijn dat de testuitslag positief is. Dit houdt in dat je corona hebt en direct maatregelen moet treffen. Zo dien je direct in quarantaine te gaan en afstand te houden van iedereen. Nodig niemand thuis uit en zorg ervoor dat de rest van het huishouden zich ook laat testen en thuis blijft. Daarnaast gelden er nog een aantal andere regels en adviezen bij een positieve testuitslag. Deze kun je terugvinden op de site van het RIVM.

Wat houdt een negatieve testuitslag in?

Naast een positieve uitslag kan het ook zijn dat de test negatief blijkt te zijn. Zoals je wellicht al vermoedde betekent dat, dat je het virus niet hebt. Houd er wel rekening mee dat het een momentopname is en het niks zegt over je immuniteit. Indien je later weer klachten hebt die passen bij een corona besmetting, zal je alsnog een test moeten doen. Hierbij kun je kiezen voor de corona sneltest in Rotterdam of voor de PCR-test van de GGD.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝

Hoe verklein je de kans op een corona besmetting?

Er is een Nederland een groep mensen waarbij het erg gevaarlijk is om een corona besmetting te krijgen. Het is dan ook logisch dat wanneer je tot deze groep behoort, je er alles aan wilt doen om niet besmet te raken. Een manier om de kans op een corona besmetting te verkleinen, is door je aan de voorgeschreven regels te houden.

Deze regels zijn er namelijk op gericht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De voornamelijkste reden dat er alsnog besmettingen ontstaan, is omdat er situaties voordoen waarbij de regels niet worden nageleefd. Naast het naleven van de regels kun je er ook voor kiezen om geen gasten uit te nodigen. Zij kunnen namelijk het corona virus bij zich dragen en het direct of indirect aan jou doorgeven. 

een-corona-sneltest-in-rotterdam

Waar kun je nog meer terecht voor een sneltest?

Als je niet terecht kunt bij de corona sneltest locatie in Rotterdam, zijn er ook nog een aantal andere teststraten in de omgeving. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om naar de corona testlocatie Rotterdam Prins Alexander te gaan. Ook daar gebruiken ze betrouwbare corona testen en is het maken van een afspraak erg eenvoudig.  

Hoe maak je een afspraak voor een corona sneltest in Rotterdam?

Wanneer je een corona sneltest in Rotterdam wilt doen, is het allereerst van belang dat je via de website een afspraak inplant. Dit kun je doen door het gewenste tijdstip te selecteren en vervolgen je persoonlijke gegevens in te vullen. Na het invullen van de gegevens dien je de test te betalen. Het betalen van de corona test gebeurd dus voor het daadwerkelijk afnemen van de test. Door dit op deze manier te doen, is er voor de testlocatie meer garantie dat je daadwerkelijk komt opdagen en wordt de capaciteit beter benut. 

Hoeveel tijd neemt een sneltest in beslag?

De test zelf is binnen een minuut gedaan en na ongeveer 15 minuten wachten krijg je het resultaat van de corona test te zien. De corona sneltest in Rotterdam is erg betrouwbaar en het resultaat van deze test wordt meegenomen in de totale hoeveelheid besmettingen van Nederland. Dit omdat het RIVM deze test erkend.

Wat moet je doen als je niet naar een testlocatie toe kunt komen?

Het kan voorkomen dat je om wat van reden dan ook niet naar de testlocatie zelf toe kunt komen. In die situatie is het verstandig om contact op de te nemen met de GGD en je huisarts. Er zou namelijk besloten kunnen worden om een test aan huis te laten doen. Echter, in deze situatie wordt er allereerst gekeken naar of er niet een teststraat in de buurt is waar je lopend of op de fiets naartoe zou kunnen gaan. Het laatste wat je moet doen als je niet beschikt over een eigen vervoermiddel, is met het openbaar vervoer reizen. Daarmee vergroot je namelijk de kans dat je anderen besmet op je weg naar de testlocatie toe.

Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top