PCR-test voor Wintersport

Alles over PCR-testen voor wintersport!

In het voorjaar van 2021 werden veel coronamaatregelen geschrapt waardoor veel mensen weer konden dromen over een ‘gewone’ zomervakantie en wintersport. Veel mensen hebben in het buitenland kunnen genieten van hun zomervakantie, maar voor de wintersport lijkt het er toch anders uit te gaan zien. Veel skigebieden willen voorkomen dat hun skigebied een brandhaard wordt voor corona en eisen daarom dat mensen een PCR-test moeten doen voordat ze het gebied betreden, en soms ook nog ter plekke. Lees hier wat de regels zijn en waar je een PCR test Rotterdam voor wintersport kan laten doen. 

Waar testen voor wintersport 

Je kunt op heel veel plekken in Nederland een PCR test laten doen voor je wintersport. Houdt er alleen rekening mee dat het niet bij de teststraat van de GGD of via TestenVoorToegang kan. De kosten zijn dan ook voor jezelf. Over het algemeen kost een PCR test in Nederland rond de 60 tot 80 euro. Laat je alleen testen bij een locatie die is erkend door het RIVM en een certificaat kan verschaffen. Je kunt onder andere terecht bij een van de locaties met Corona Testen

Overzicht wintersportlanden

Wintersport in Oostenrijk

Het leek er een tijdje op dat wintersport in Oostenrijk helemaal niet meer mogelijk zou zijn maar vanaf 12 december 2021 is de lockdown opgeheven. Wel geldt de 2G regel waardoor mensen die ongevaccineerd zijn geen toegang hebben tot liften, horeca, en accommodaties. Mensen met het Janssen vaccin worden vanaf 3 januari 2022 bovendien niet meer erkend als gevaccineerd. 

Wintersport Oostenrijk

Wintersport in Frankrijk

In Frankrijk moet je vanaf 4 december 2021 een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. Dat kan nog steeds met een PCR test of antigeentest als je niet gevaccineerd bent of geen herstelbewijs hebt. Beide testen zijn 24 uur geldig. Daarnaast moet je 7 maanden na je laatste vaccinatie een boosterprik hebben ontvangen. 

Testen voor Frankrijk skivakantie

Wintersport Zwitserland

Voor je wintersport in Zwitserland moet je een PCR test doen die niet ouder is dan 72 uur of een antigeentest die niet ouder is dan 48 uur. Dit geldt voor personen vanaf 16 jaar, jongere kinderen hoeven niet getest te worden. 

Zwitserland wintersport

Wintersport in Italië 

Als je naar Italië wil voor wintersport moet je vanaf half december een negatieve test kunnen overleggen. Dit geld ook voor mensen die gevaccineerd zijn of een herstelbewijs hebben. Ben je niet gevaccineerd dan moet je na aankomst in het land 5 dagen in quarantaine. Je kunt gebruikmaken van een PCR test die je afneemt binnen 48 uur voor aankomst in het land, of een antigeentest die afgenomen is in 24 uur voor aankomst. 

Wintersport Italië PCR-test

Wintersport in Duitsland

Ook mensen die ervoor gekozen hebben om dichter bij huis te blijven om af te reizen naar de skigebieden van Duitsland krijgen te maken met strenge regels. In Duitsland gelden in elke deelstaat verschillende regels. Voor de skigebieden geld dat je het gebied alleen binnenkomt op basis van de 2G-regel. Dat betekent dat je alleen met een vaccin of herstelbewijs het gebied mag betreden. Veel skigebieden hanteren zelfs de 2G-plus regel wat inhoudt dat iedereen dagelijks een coronatest moet laten doen voor de lange latten onder te binden. 

Duitsland skivakantie coronamaatregelen

Houdt het nieuws goed in de gaten

Vanwege de nieuwe Omikron variant veranderen de regels continu. Houd het nieuws over jouw vakantieland dus goed in de gaten. Vraag jouw reisbureau of accommodatie je op de hoogte te houden, houd de website van het skigebied in de gaten en kijk regelmatig op de website voor reisadviezen van de Rijksoverheid. 

Scroll naar top