autoverzekering vergelijken

Met de auto naar testlocatie komen

Kun je met je eigen auto naar de testlocatie komen? Die vraag heb je ongetwijfeld de afgelopen twee jaar al eens voor je kiezen gekregen. Met het openbaar vervoer of met de taxi naar de testlocatie komen is natuurlijk uit den bozen; je zou onderweg anderen kunnen besmetten met het coronavirus. Daarom wordt die vraag je gesteld op het moment dat je een afspraak maakt voor een coronatest.

Misschien gebruik je je eigen auto niet zo vaak, omdat je je liever per fiets door de stad beweegt en omdat je je parkeerplekje niet op wilt geven. Maar misschien ‘leef’ je ook wel min of meer in je auto en maak je dagelijks de nodige kilometers. Net zo goed als dat je zo nu en dan jezelf laat testen op corona, is het wijs om ook je auto te testen. Aan de hand van de APK natuurlijk, maar misschien ga je ook autoverzekering vergelijken. Het is slim om dat zeker eens per jaar te doen. Houd je huidige autoverzekering eens onder de loep en kijk bij een online vergelijksite of je bij een andere partij ook goedkoper uit bent of betere voorwaarden kunt krijgen. En als je nog geen autoverzekering had, dan is het ook wijs om deze te vergelijken. Onverzekerd rondrijden kan je namelijk flinke boetes opleveren!

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Het antwoord op de vraag waarom je autoverzekeringen zou moeten vergelijken is heel simpel. Er bestaat namelijk een kans dat je veel te veel betaalt voor je autoverzekering. En dat zou zonde zijn. Ben je op de hoogte van de verschillende types autoverzekeringen? Er zijn drie soorten die je moet kennen. De eerste is de WA verzekering. Deze verzekering, de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, is voor iedereen in Nederland die in het bezit is van een auto verplicht. Met deze verzekering ben je er zeker van dat als je een ander schade aandoet tijdens het rijden, de ander zijn schade vergoed wordt. Dat is niet alleen fijn bij blikschade, maar ook zeker bij letselschade. Dat kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen! Een iets duurdere verzekering is de WA beperkt casco verzekering. Kies je voor deze verzekering dan betaalt je verzekeraar je ook uit als je door omstandigheden schade hebt aan je eigen auto. Dergelijke omstandigheden zijn bijvoorbeeld brand, weersomstandigheden als onweer en storm, en ruitschade door bijvoorbeeld opspattende steentjes op de weg. De laatste verzekering die je kunt kiezen is de all risk autoverzekering. Met deze verzekering ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto, zelfs al die door jezelf veroorzaakt wordt. Heb je een hele duren auto of ben je een enorme kluns in het verkeer, dan is een all risk verzekering misschien wel wat voor jou.

Verschillen in aanbieders

Natuurlijk zitten er verschillen in verzekeringen bij verschillende aanbieders. Zo zijn er bijvoorbeeld ook aanbieders die ook pechhulp aanbieden. Kijk en vergelijk dus goed de verschillende verzekeringen en kies de verzekeraar waar jij het beste gevoel bij hebt.

Heb je de voor jou juiste verzekering gekozen? Dan weet je zeker dat je de eerstvolgende keer dat je getest moet worden vertrouwd bij een testlocatie in Rotterdam kunt komen!

Scroll naar top