klachten Corona 2022

Veelvoorkomende klachten bij Corona (In 2022)

Wanneer je positief bent getest op het coronavirus, dan kan het zijn dat dit gepaard gaat met verschillende klachten. Klachten zijn namelijk vaak ook de aanleiding waarom er een Coronatest wordt gedaan. Dit begint vaak met het uitvoeren van een zelftest, waarna bij een positieve test wordt geadviseerd naar een testlocatie te gaan. De klachten die veel voorkomen bij een besmetting zijn uiteenlopen. Zo zien we dat er mensen zijn die weinig tot geen last hebben, maar ook mensen die ademhalingsproblemen hebben en snel vermoeid zijn. Om je inzicht te geven in welke klachten corona met zich mee kan brengen, hebben we er enkele voor je hieronder verder toegelicht.

Veelvoorkomende klachten

De kans dat je wanneer je bent besmet last hebt van de volgende klachten, is vrij aannemelijk. Zo zien we vaak dat een besmet persoon een lichte verhoging heeft, veel moet hoesten en ook last heeft met ademhalen. Verminderde geur en smaak en ook keelpijn behoren tot de veelvoorkomende klachten. Uiteraard hoeft het niet zo te zijn dat je van alle klachten last hebt en ook is het per persoon verschillend in welke hoedanigheid deze klachten opspelen. Wel is het het belangrijk dat wanneer je positief bent getest, je je huurwoning Hoogezand niet verlaat totdat je minimaal 24 uur klachtenvrij bent.

Wanneer krijg je klachten?

De tijd die zit tussen de besmetting en de daadwerkelijke klachten is vaak een dag of 5. Het kan dus heel goed zijn dat je al besmet bent, terwijl je nog helemaal nergens last van hebt. Juist daarom is het van belang dat wanneer je met iemand in aanraking bent geweest die besmet is, je je contact tot het minimum beperkt. Pas wanneer je zeker bent dat je niet besmet bent, is het geen probleem om weer de straat op te gaan.

Wanneer loop ik een verhoogd risico?

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de meeste mensen met ernstige gezondheidsklachten vaak al wat ouder waren of andere onderliggende gezondheidsproblemen hadden. Vooral mensen boven de 70 hebben een verhoogde kans op ernstige gezondheidsklachten bij een besmetting met het virus. Ook wanneer je een verslechterd afweersysteem hebt, loop je een hoger risico om ernstig ziek te worden met alle gevolgen van dien. Des te belangrijker is het dus dat wanneer je van jezelf weet dat je in deze risicocategorie valt, je extra voorzichtig bent.

Hoe kun je de klachten verminderen?

Heb je veel last van vermoeidheid, wat toch wel één van de voorkomendste klachten is bij mensen die besmet zijn, dan is het belangrijk extra goed op jezelf te letten. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende drinkt. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen sneller door je lichaam kunnen worden afgebroken en kunnen worden afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt en ook zorgt voor voldoende rust. Je zult merken dat wanneer je dit doet, de kans groot is dat de klachten op termijn vanzelf minder worden. Is dit niet het geval, raadpleeg dan je huisarts.

Scroll naar top