Internet vergelijken rotterdam

In quarantaine? Ga Internet vergelijken in Rotterdam!

De afgelopen twee jaar hebben de meeste mensen in Nederland de nodige tijd in quarantaine besteed. Sommige gezinnen hebben zelfs vijf weken op rij in quarantaine gezeten omdat er steeds weer een nieuwe besmetting binnen het gezin opdook. Inmiddels zijn de quarantaineregels bij een coronabesmetting gelukkig wat versoepeld.

Daardoor ben je – mits je klachtenvrij bent – nooit meer langer dan vijf dagen in quarantaine in plaats van de zeven die er eerder voor stonden, en zelfs de tien dagen die in het begin van de pandemie nog gemeengoed waren. Toch kan vijf dagen quarantaine voelen als een ellenlange tijd van afzien na je positieve testuitslag. Maar je kunt je tijd ook nuttig besteden, door eens wat klussen aan te pakken die al langere tijd op je to-do lijstje staan. Zoals internet vergelijken bijvoorbeeld. Dit is zo’n klusje wat er vaak bij blijft. Als je internet goed is, sta je er vaak niet bij stil dat je bij een andere aanbieder misschien wel goedkoper uit bent of juist sneller internet aangeboden kunt krijgen. Tijd om dat eens goed uit te zoeken.

Sneller internet of goedkoper internet

Vaak als je besluit internet te gaan vergelijken doe je dat omdat je ontevreden bent over je huidige aanbieder. Het internet is bijvoorbeeld te langzaam, je hebt te vaak problemen met je verbinding of je hebt niet overal in huis bereik. Een andere reden om te gaan vergelijken kan zijn dat je vindt dat je te duur uit bent voor je internet en je nieuwsgierig bent naar aanbieders die wellicht minder in rekening brengen.

Het is goed om alvast na te denken over wat je doel is met het switchen van internetaanbieder. Wil je sneller of wil je goedkoper internet? Of misschien zelfs wel allebei? Een online internet vergelijker doet het werk voor je. Het enige wat jij hoeft te doen is je postcode, huisnummer en de vraag of je gaat verhuizen of niet in te vullen. Ook laat je weten bij welke provider je nu zit.

Als je dat eenmaal gedaan hebt krijg je vanzelf de aanbiedingen van internetaanbieders te zien. Bij sommige aanbieders krijg je bijvoorbeeld korting bij het afnemen van internet. Kijk ook even goed naar het aansluiten van het internet. Bij sommige aanbieders moet je dat namelijk zelf doen, bij andere aanbieders komt er een monteur over de vloer. En dat is tijdens je quarantaine misschien wel niet heel handig.

Overstappen naar een andere provider

Als je hebt besloten om naar een andere provider over te stappen, heb je daar zelf nauwelijks werk van. De internetvergelijker doet namelijk al het werk voor je. Zij zeggen namelijk je huidige contract voor je op en sluiten het nieuwe contract voor je af. Appeltje-eitje. Dit proces gaat razendsnel, zo snel zelfs dat je mogelijk nog steeds in quarantaine zit voordat je nieuwe contract ingaat. Scheelt dat weer, als je nog steeds thuis moet werken of de kinderen via het internet verbinding met hun klasgenootjes zoeken.

Scroll naar top