Horeca Rotterdam

De horeca bruist weer in Rotterdam

Niet alleen in Rotterdam bruist het weer in het uitgaansleven, in heel Nederland wordt er weer flink gefeest en gaan de voetjes weer regelmatig van de vloer. Restaurants, cafés en festivals worden weer druk bezocht. We leven ons weer flink uit deze zomer, nadat we ons de afgelopen twee jaar aan allerlei regels moesten houden. Toch zie je dat er weer een corona golf door het land gaat. De besmettingen nemen weer flink toe.

Ja het festivalseizoen is weer in volle hevigheid losgebroken. Al twee jaar heeft heel Rotterdam er naar uitgekeken om weer flink te gaan feesten. De cafe’s en restaurants zitten weer vol. Helaas is het voor de hardwerkende eigenaren van deze gelegenheden maar moeilijk aan personeel te komen. Koks en bedienend personeel wordt zelfs vanuit het buitenland gehaald. Het wordt dus letterlijk en figuurlijk een hete zomer in Zuid-Holland. Deze situatie geldt niet alleen voor de Randstad maar voor heel Nederland.

Met de toenemende drukte zien je ook het aantal corona besmettingen weer toenemen. Omdat de anderhalve meter maatregel niet meer geldt en er ook geen mondkapjes meer gedragen hoeven worden, neemt de kans op het overdragen van het coronavirus weer behoorlijk toe. Heb je geen coronatesten in huis dan kun je beter weer coronatesten kopen. Zo heb je ze altijd bij de hand ook voordat je naar een feest gaat of net bij een festival geweest bent of straks naar het Zomercarnaval in Rotterdam gaat.

Grote campagne

Hoe serieus de opleving wordt genomen blijkt wel uit het feit dat er onder zestigplussers een grote campagne wordt gehouden om alsnog een coronaprik te gaan halen. Minister Kuipers van D66 neemt de opleving van het virus zeer serieus. Door de serieuze rondgang van het virus is het van urgent belang dat deze groep 60-plussers zoveel mogelijk tegen ernstige ziekte en infectie beschermd wordt. Nog steeds kan het covid-virus dodelijk toeslaan bij de oudere bevolking. Helemaal als je nog geen inentingen hebt gehad.

Het gaat bij deze campagne om een herhaalprik te halen en zou je kunnen vergelijken met wat voorheen de jaarlijkse griepprik was. Een herhaalprik kan goede bescherming bieden en ervoor zorgen dat ouderen niet in het ziekenhuis belanden. Zo steeg het aantal coronapatiënten dat eind juni in een verpleegafdeling verbleef naar zo’n 700 personen.

Op vakantie

Het is daarnaast belangrijk om goed gevaccineerd op vakantie te gaan omdat senioren juist nu weer naar het buitenland toe gaan. Zoals iedereen wel weet waren het reizende mensen die er tijdens de eerste corona golf van ruim twee jaar geleden voor zorgden dat corona zich razendsnel over de wereld verspreidde. Ga je op vakantie naar het buitenland kijk dan goed wat de daar geldende regels zijn. Binnen Europa zijn de meeste regels afgeschaft. Alleen Portugal en Turkije hanteren nog toegangsregels zoals het kunnen laten zien van een vaccinatiebewijs. In Portugal geldt voor alle reizigers uit Nederland boven de 12 jaar dat zij bij binnenkomst een vaccinatie-, herstel- óf testbewijs moeten laten zien. In Turkije is dat noodzakelijk voor mensen die met het vliegtuig dat land binnenkomen. Wil je er zeker van zijn dat je veilig op vakantie gaat zorg dan dat je paar coronatesten bij de hand hebt.

Scroll naar top