Goedkoopste zorgverzekering Rotterdam

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering?

Als er één ding is geweest wat we de afgelopen twee jaar hebben geleerd, dan is het wel dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat we in Nederland dankbaar mogen zijn voor zoveel goed geschoolde zorgmedewerkers die zich iedere dag de voeten onder het lijf vandaan redden om zoveel mogelijk mensen te helpen. Ook mogen we dankbaar zijn dat er in zo’n korte tijd zoveel testlocaties zijn gekomen. En als je kijkt naar Amerika, dan mogen we ook blij zijn met het zorgstelsel zoals we dat hier in Nederland kennen.

Doordat een zorgverzekering in Nederland verplicht is als je boven de 18 jaar bent, loopt er in principe niemand onverzekerd rond (uitzonderingen daargelaten). In Amerika is dat wel anders. Daar is het een vrije keuze om je wel of niet te verzekeren en door de hoge kosten zijn er dus veel Amerikanen die niet voor zorg verzekerd zijn.

In 2019 ging dat nog om 10% van de bevolking. Krijgen zij te maken met ernstige ziektes of ongelukken dan wordt de zorg in veel gevallen niet vergoed, met alle financiële gevolgen van dien. Alhoewel we in Nederland niet altijd blij zijn met de premie die we iedere maand moeten betalen, zijn we wel blij op het moment dat we naar de huisarts gaan en deze niet hoeven te betalen. Maar hoe vind je nou de goedkoopste zorgverzekering? En waar moet je daarbij op letten?

Ga zorgverzekeringen vergelijken

Om de voor jou goedkoopste zorgverzekering te vinden kun je het beste online verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dit heeft in principe pas nut in de laatste maand van het jaar, omdat dat het enige moment is waarop je kunt overstappen. Je voert een aantal gegevens in, zoals postcode, geboortedatum, geslacht en of je gezinsleden wel of niet mee wilt verzekeren, kiest vervolgens wat voor bedrag je aan eigen risico bereid bent te betalen (als je veel zorg verwacht af te nemen, kies je voor het laagste bedrag, verwacht je geen zorg af te nemen, dan kun je het risico nemen om voor een hoog bedrag te kiezen). Vervolgens kijk je of er ook zorg is die je aanvullend wilt verzekeren. De online vergelijker doet vervolgens voor jou het werk en kijkt welke verzekering het goedkoopste is.

Goedkoopste ook de beste zorgverzekering?

De goedkoopste zorgverzekering is niet per definitie de beste zorgverzekering. Het kan namelijk zijn dat de goedkoopste zorgverzekering bepaalde zorgaanbieders uitsluit omdat met hen geen contract is afgesloten. Kijk daarom goed of het dichtstbijzijnde ziekenhuis of de zorgaanbieder waar je al onder behandeling bent een contract heeft met de goedkoopste zorgverzekeraar. Is dat niet het geval, dan kun je misschien toch beter kiezen voor een zorgverzekering die een tikkeltje duurder is, maar waarbij je wel in het dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht kunt. Het zou zonde zijn als je voor een simpele behandeling anderhalf uur moet rijden naar een ziekenhuis waar de zorg wel van vergoed wordt, terwijl je voor een twee euro per maand ook bij het ziekenhuis om de hoek terecht kunt. Kijk dus goed naar de voorwaarden voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Scroll naar top