Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
Testen op Omicron in Rotterdam (1)

Covid-19-varianten vergelijken: Omicron en Delta

Covid-19 bestaat uit meerdere varianten. De Delta-variant domineerde de oorzaak van covid-19-infectie over de hele wereld. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie identificeert een nieuwe variant genaamd Omicron. Deze nieuwe variant kan zich snel verspreiden. Het veroorzaakt de meeste gevallen van Covid-19 in veel landen.

De wetenschappers werken hard om de verschillen van Omicron en andere varianten te identificeren. Sommige onderzoeken stellen dat Omicron zich gemakkelijker kan verspreiden, maar het veroorzaakt geen ernstige ziekte. Hoewel deze nieuwe variant waarschijnlijk minder gevaarlijk is, betekent dit niet dat je een Ted Baker tas kunt pakken en op stap kunt gaan wanneer je maar wilt zonder masker. Je moet nog steeds een mondmasker dragen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Dit zijn de verschillen tussen Omicron- en Delta-varianten.

Wat zijn de symptomen?

Als we het hebben over een covid-19-infectie, zijn de symptomen die door elke variant worden veroorzaakt bijna hetzelfde. Wat het anders maakt, is dat sommige symptomen prominenter kunnen zijn. Bovendien vertoont elke persoon meestal andere symptomen. Bepaalde mensen kunnen alleen milde symptomen ervaren. Andere mensen kunnen ernstig ziek worden. De Delta-variant veroorzaakt meestal meer keelpijn, hoofdpijn en loopneus. Daarnaast zijn de symptomen van Omicron vergelijkbaar met symptomen van verkoudheid zoals niezen, hoofdpijn, vermoeidheid en loopneus. Wanneer je deze symptomen voelt, dien je thuis te blijven en geen telefoontasje dames mee te nemen.

Het ernstniveau

Uit de gegevens blijkt dat de Omicron-variant milder is dan de Delta-variant. Het ernstniveau van de Omicron-zaak is laag. Uit de onderzoeken blijkt dat de infectie van de Omicron-variant resulteerde in minder risico op ziekenhuisopname. Het betekent dat de meerderheid van de mensen die met deze variant besmet zijn, zich beter kan voelen als ze thuis worden behandeld. De Omicron-variant veroorzaakt namelijk alleen milde klachten als loopneus, hoofdpijn en niezen. Geen van de mensen die besmet zijn met Omicron heeft mechanische ventilatie nodig. Dus als je positief bent getest op de Omicron-variant in Rotterdam, hoef je niet naar het ziekenhuis en je reistas mee te nemen.

De verspreiding van variant

De Omicron-variant kan zich sneller verspreiden dan andere Covid-19-varianten. Als je niet gevaccineerd bent, heb je een grotere kans om besmet te raken met de Delta-variant. Bovendien kunnen niet-gevaccineerde mensen dit virus gemakkelijker en sneller verspreiden. Of je nu gevaccineerd bent, je kunt ook besmet raken. Het vaccin kan je beschermen tegen een ernstige ziekte. Omicron heeft een groot aantal mutaties. Zo kan dit virus zich sneller verspreiden. Bovendien is Omicron ook besmettelijker voor gevaccineerde mensen. De incubatietijd van Omicron is korter dan die van Delta. Dit is de reden waarom Omicron zich zeer snel kan verspreiden.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝

Wat zou je moeten doen

Nadat je de verschillen tussen Delta- en Omicron-varianten kent, kun je nu beslissen wat je moet doen. Zelfs Omicron veroorzaakt minder ernstige ziekten, je moet je bewust zijn van de verspreiding van dit virus. Je moet enkele preventieve acties ondernemen. Zo moet je je laten vaccineren, altijd een mondkapje dragen en afstand houden van anderen. Daarnaast is het krijgen van een booster ook nodig om je extra bescherming te geven. Daarnaast moet je letten op de kwaliteit van het masker dat je draagt. Het dragen van een masker met hoge filtratie wordt aanbevolen.

Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar boven