Prijzen PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen - Bestel Vandaag je coronatest!☝
Coronatesten voor kinderen in Rotterdam

Coronatesten voor kinderen in Rotterdam

Ook kinderen kunnen bij de GGD getest worden op de aanwezigheid van corona met een coronatest. Voor kinderen ouder dan 7 jaar kan je terecht bij het landelijke coronatest afspraken nummer van de GGD. Een medewerker van de landelijke lijn zal dan een afspraak voor jouw kind of jouw gehele gezin inplannen. Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen ook getest worden. Deze testen worden wel in gepland bij jouw lokale regionale verantwoordelijke GGD.

Er waren speekseltesten

Voor heen waren er speciale speeksel testen voor kinderen. Hierdoor hoefden de kinderen niet het akelige wattenstaafje in de neus en keel mee te maken. Helaas is gebleken dat het resultaat van de speeksel testen niet zo betrouwbaar zijn als de reguliere pcr test.

Hierdoor is besloten door de overkoepelende GGD GHOR dat speeksel testen niet meer worden uitgevoerd onder leiding van de GGD. De GGD biedt alleen PCR testen en antigeen testen als coronatest aan.

Er waren speekseltesten

Proces van een corona test in Rotterdam

Ook voor kinderen is dit hetzelfde geval. Het proces van een antigeen en een PCR test is nagenoeg hetzelfde. Een weefselmonster uit neus en keel wordt afgenomen door het gebruik van een wattenstaafje. Vervolgens wordt dit monster opgestuurd naar het lab. De uitslag van een PCR test duurt minstens 24 uur en de uitslag van een antigeentest is diezelfde dag nog bekend.

Speciale kinder PCR test

Voor kinderen jonger dan 7 jaar is er een speciale kinder pcr test. Het enige verschil is dat de wattenstaafje iets minder lang is . Dit om de discomfort bij kinderen te verminderen. Dit neemt niet weg dat de test nog steeds als akelig kan worden ervaren. Je kan dan als ouder ook beslissen om jouw kinderen niet een corona test te laten ondergaan en alleen als ouder je te laten testen. En dan met het gehele gezin in quarantaine te treden totdat de uitslag er is.

Tarieven PCR sneltest met COVID reisverklaring
☝Op dit moment korting: Boek Vandaag je pcr-test!☝

De besmetting en klachten zijn leidend

Let hierbij wel op jouw eigen persoonlijke situatie. Het kan namelijk zijn dat je je graag wilt laten testen omdat jouw zoon of dochter in aanraking is geweest met iemand die corona heeft. In dit geval is het verstandiger om jouw kind te laten testen in plaats van jezelf.

Ook als jouw kind klachten heeft en jijzelf hebt geen klachten is het verstandiger om jouw kind te laten testen op corona in Rotterdam. Test alleen jezelf en jouw kind niet als jij een mogelijke bron van besmetting kan zijn.

Hoe ben je dan zelf de bron van besmetting?

  • Jij hebt klachten en niemand van jouw gezin is in aanraking geweest met een persoon die positief is getest op corona.
  • Jij hebt geen klachten, maar je bent in contact geweest met iemand die corona heeft.
Kosten PCR sneltest met Reisdocument
☝Nu korting, Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top